Urus akaun anda dengan mudah, bayar bil dan dapatkan ganjaran dengan redONE 1App.
Dapatkan SMS tanpa had ke redONE Pascabayar dan 100 SMS ke semua rangkaian dengan add-on redSMS dengan hanya RM10 sebulan!

redSMS

RM10/Sebulan
SMS tanpa had kepada redONE Pascabayar dan 100 SMS ke semua Rangkaian
30 hari

Bagaimanakah cara saya melanggan redSMS?

Klik Rancangan Saya dan kemudian pilih Alat Tambah

Pilih alat tambah yang dikehendaki dan klik Langgan

Nota PENTING

* Semua harga yang dinyatakan tidak termasuk Cukai Perkhidmatan.
* Langganan dianggap berjaya apabila pelanggan menerima SMS pengesahan.
* RM10 akan dicaj kepada bil pelanggan apabila setiap langganan berjaya.

Semak Liputan

Dikuasakan oleh Celcom Axiata, pengguna redONE kami dapat menikmati rangkaian rangkaian terluas dan terbaik yang sama di seluruh Malaysia.

Cari Ejen

Lawati salah satu ejen atau rakan kongsi kami yang dilantik di rantau anda.

 1. Apakah redSMS?
  redSMS ialah Perkhidmatan Tambah Nilai (VAS) yang membolehkan pelanggan menghantar SMS tanpa had ke semua nombor Pascabayar redONE dan 100 SMS ke semua rangkaian lain di Malaysia.
 2. Adakah redSMS VAS kekal yang ditawarkan oleh redONE?
  Ya. Ia tersedia untuk langganan bermula 4 Mac 2019.
 3. Bagaimanakah saya boleh melanggan redSMS?
  Untuk pelanggan baharu, anda boleh melanggan redSMS apabila anda mendaftar untuk talian redONE baharu di mana-mana Cawangan redONE dan Kedai Rakan Kongsi berhampiran anda. Untuk pelanggan sedia ada, anda boleh melanggan melalui tiga (3) cara:
  1. Hantar redSMS>< /on 23388
  2. Mendail *123# atau
  3. Hubungi Khidmat Pelanggan
 4. Siapa yang boleh melanggan redSMS?
  redSMS tersedia secara eksklusif untuk semua pelanggan baru dan sedia ada RP8, Amazing8, Amazing28, Amazing48, Amazing48+, POS38, POS58, SMP8, Super8, Super28 dan Super48.
 5. Adakah terdapat sebarang caj untuk SMS yang saya hantar ke 23388?
  Ya. Standard RM0.15 setiap SMS akan dicaj pada bil anda.
 6. Bagaimanakah cara saya berhenti melanggan redSMS?
  Anda boleh menghubungi Khidmat Pelanggan kami untuk berhenti melanggan.
 7. Saya telah menamatkan langganan saya kepada redSMS. Bolehkah saya melanggan redSMS lagi?
  Ya, anda boleh melanggan melalui USSD *123# atau dengan menghantar ke 23388 satu (1) kali dalam sebulan. RM10 (tidak termasuk Cukai Perkhidmatan) sebulan akan dicaj pada bil anda untuk setiap langganan redSMS yang berjaya
 8. Adakah sebarang bayaran pendaftaran diperlukan jika saya melanggan redSMS?
  Tidak, tiada yuran pendaftaran diperlukan.
 9. Adakah saya akan terikat dengan kontrak jika saya melanggan redSMS?
  Tidak, tiada kontrak untuk redSMS . Anda boleh memilih untuk menamatkan redSMS pada bila-bila masa yang anda mahu. Walau bagaimanapun, yuran langganan tidak akan diproratakan dan yuran langganan sebulan penuh akan dicaj pada bil anda.
 10. Saya hantar ke redSMS > 23388. Bagaimanakah saya tahu bahawa langganan saya berjaya?
  Anda akan menerima pemberitahuan SMS untuk memberitahu anda bahawa langganan anda berjaya dalam masa lima (5) minit. < /on < /on < >
 11. Saya pelanggan RP8. Bolehkah saya melanggan redSMS?
  Ya awak boleh.
 12. Saya menggunakan pelan Amazing28 apabila saya melanggan VAS redSMS baharu pada 21 Mac 2019. Walau bagaimanapun, saya meminta untuk menukar pelan Amazing28 saya kepada pelan Amazing48+ pada 28 Mac 2019. Adakah langganan redSMS saya akan diteruskan?
  Ya. Langganan akan diteruskan sehingga anda meminta penamatan.
 13. Adakah terdapat Polisi Penggunaan Adil untuk SMS tanpa had kepada nombor Pascabayar redONE?
  Ya, Polisi Penggunaan Adil sebanyak 3,000 SMS sebulan adalah terpakai.
 14. Apakah yang berlaku apabila saya melebihi Polisi Penggunaan Adil untuk SMS tanpa had?
  Anda boleh terus menghantar SMS pada RM0.05 setiap SMS untuk baki hari dalam bulan kalendar.
 1. Perkhidmatan Nilai Tambah redSMS baharu sah mulai 4 Mac 2019.
 2. Perkhidmatan Tambah Nilai (VAS) redSMS baharu menawarkan SMS keluar tanpa had kepada semua nombor Pascabayar Malaysia redONE dan 100 SMS ke semua rangkaian, dan terpakai untuk kegunaan domestik di Malaysia sahaja.
 3. SMS tanpa had dikenakan kepada penggunaan dalam talian mudah alih domestik kepada nombor Pascabayar redONE sahaja.
 4. SMS dihantar ke nombor Antarabangsa (IDD) dan semasa perayauan dikecualikan.
 5. redSMS hanya boleh digunakan di dalam negara iaitu di dalam Malaysia sahaja. SMS yang dihantar apabila di luar negara dikenakan caj perayauan. Pelanggan akan dicaj berdasarkan kadar SMS yang dikenakan oleh pengendali perayauan redONE masing-masing untuk penggunaan SMS semasa merayau dengan rakan kongsi perayauan redONE di luar negara.
 6. redSMS ialah VAS berasaskan langganan. Pelanggan boleh melanggan dan meminta penamatan pada bila-bila masa. Penamatan redSMS hanya berkuat kuasa pada akhir bulan.
 7. Yuran langganan untuk redSMS tidak pro-rata dan akan diperbaharui secara automatik pada 1hb setiap bulan melainkan redSMS telah ditamatkan.
 8. Sekiranya pelanggan menamatkan redSMS , pelanggan akan dikenakan bayaran langganan satu (1) bulan penuh untuk bulan tertentu walaupun pelanggan menamatkan redSMS pada awal atau pertengahan bulan. Pelanggan dinasihatkan untuk menamatkan redSMS sebelum permulaan kitaran bil seterusnya.
 9. Jika pelanggan melanggan redSMS pada pertengahan bulan, sebarang penggunaan sebelumnya akan dikenakan kadar biasa dan tidak dikira di bawah SMS tanpa had atau 100 SMS ke rangkaian lain. Hanya penggunaan selepas langganan yang berjaya akan dikira di bawah redSMS.
 10. SMS tanpa had kepada semua nombor Pascabayar redONE adalah tertakluk kepada Polisi Penggunaan Adil kami, yang mungkin dilaksanakan jika anda melebihi 3,000 SMS sebulan. Polisi Penggunaan Adil yang lengkap boleh didapati di www.redONE.com.my
 11. Selepas penggunaan 100% 100 SMS, penggunaan berikutnya akan dikenakan kadar Bayar Setiap Penggunaan (PPU) pada RM0.10 setiap SMS.
 12. redSMS tidak boleh dipindah milik, sama ada melalui penguatkuasaan undang-undang atau sebaliknya, sama ada kepada mana-mana orang lain, entiti atau mana-mana akaun Pascabayar redONE lain.
 13. SMS tanpa had kepada redONE Pascabayar dan 100 SMS ke semua rangkaian TIDAK BOLEH
  1. Dijual semula, disewa atau digunakan dengan cara lain kecuali sebagai individu yang menghantar SMS ke nombor Pascabayar redONE atau kepada pengguna rangkaian lain di Malaysia.
  2. Digunakan untuk berbilang pemesejan pukal serentak
 14. redSMS adalah untuk pemesejan standard orang ke orang; dan tidak dimaksudkan untuk sebarang penggunaan komersial/bukan peribadi. Untuk sebarang penggunaan berlebihan, atau kerana disyaki penipuan, sebarang amalan haram atau aktiviti luar biasa berkenaan dengan Akaun Pelanggan dengan redONE, redONE mengikut budi bicara mutlaknya berhak pada bila-bila masa tanpa bertanggungjawab kepada Pelanggan atau mana-mana pihak ketiga untuk menghentikan, memutuskan sambungan, mengganggu, menghalang atau menggantung perkhidmatan untuk tempoh masa seperti redONE hendaklah difikirkan sesuai.
English Language
Bahasa Malaysia
Malaysia Flag
Singapore Flag
Thailand Flag

EN | BM