Urus akaun anda dengan mudah, bayar bil dan dapatkan ganjaran dengan redONE 1App.

BlackBixon Bekerjasama dengan redONE

10 Mac 2021, KUALA LUMPUR – BlackBixon Sdn Bhd, cabang makanan dan minuman (“F&B”) Bursa Malaysia yang tersenarai di Pasaran Utama Ni Hsin Resources Berhad (“Ni Hsin” atau “Syarikat”), memeterai perkongsian dengan Red One Network Sdn Bhd (“redONE”), pengendali rangkaian maya mudah alih (MVNO), untuk memasarkan dan menjual kopi tenaga baharu Ni Hsin di bawah jenama ‘BlackBixon’.

Ni Hsin baru-baru ini memfailkan paten untuk BlackBixon untuk dipasarkan dan diedarkan di Malaysia. BlackBixon digambarkan sebagai komposisi yang memberikan faedah gabungan kafein dan ribosa apabila dimakan dan membantu dalam menyerlahkan proses semulajadi tubuh manusia sintesis tenaga sambil pada masa yang sama mengurangkan keletihan dan meningkatkan kewaspadaan mental seseorang individu.

Hadir pada majlis menandatangani perjanjian hari ini ialah Timbalan Ketua Polis Negara YBhg DIG Dato’ Seri Acryl Sani Abdullah Sani, Pengerusi Ni Hsin Resources Berhad En Sofiyan bin Yahya, Pengarah Urusan BlackBixon Sdn Bhd En Khoo Chee Kong, CEO redONE En. Farid Yunus dan Ketua Pegawai Jualan redONE Encik Ben Teh.

Pengarah Urusan BlackBixon, Encik Khoo Chee Kong berkata, “Kami gembira dapat mengadakan kerjasama ini dengan redONE kerana kami melihat banyak sinergi dari segi cara kami boleh memanfaatkan capaian 1.2 juta pelanggan redONE untuk memasarkan produk kami. Kami percaya redONE’s rangkaian boleh mengukuhkan usaha pemasaran kami dan menjangkau pengguna sasaran, kedua-dua perniagaan-ke-perniagaan dan perniagaan-ke-pengguna.”

“Kami melihat kemasukan kami ke dalam F&B sebagai strategik untuk masa depan Ni Hsin kerana perniagaan baharu ini akan meningkatkan pendapatan Syarikat memandangkan minat terhadap minuman tenaga dan kopi, serta peningkatan permintaan dalam penggunaan kopi di rumah. Kapsul kopi BlackBixon kami menggabungkan kedua-dua tenaga dan kopi dengan mempunyai kafein dan bahan-bahan semula jadi yang boleh meningkatkan tenaga. Ni Hsin mempunyai rancangan lain dalam perancangan untuk mengembangkan perniagaan F&B, dengan Malaysia menjadi pasaran awal dan berkembang serantau dari semasa ke semasa.”

“Pandemik COVID-19 telah mencabar ramai orang, termasuk Ni Hsin. Perpindahan kami ke dalam F&B juga akan menjadi permulaan pivot kami daripada menjadi pengeluar alat memasak kerana kami akan mengembangkan perniagaan F&B menjadi lebih besar daripada perniagaan alat memasak dari semasa ke semasa. Kami melihat sentimen pengguna dalam dan luar negara bertambah baik pada separuh kedua tahun ini apabila vaksin tersedia dan ekonomi pulih. Ini juga diharapkan dapat diterjemahkan kepada permintaan yang lebih baik untuk perniagaan baharu kami.”

Ketua Pegawai Jualan redONE, En. Ben Teh berkata, “redONE berbangga dapat bekerjasama dengan Ni Hsin dalam perkongsian menang-menang di mana 100 Kedai Premier kami di seluruh negara akan menarik lebih ramai pengunjung sambil membenarkan pelanggan kami menikmati secawan kopi BlackBixon yang menyegarkan sambil mereka sedang menunggu untuk disampaikan. Ini adalah isyarat yang baik dan menambah nilai kepada pengalaman pelanggan kami.”

Penandatanganan perjanjian hari ini dibuat selepas Perjanjian Kerjasama Ni Hsin dimeterai dengan Fiatec Biosystem Sdn Bhd pada Ogos 2020 untuk pembangunan dan perumusan produk kesihatan dan biotenaga yang menandakan langkah Syarikat ke dalam perniagaan F&B. Pada Januari 2021, Syarikat telah menandatangani Perjanjian Bekalan dan Bantuan Teknikal dengan Global Coffee Resources Sdn Bhd (“GCR”) untuk pelantikan GCR sebagai pembekal biji kopi dan serbuk kopi. Pada Februari 2021, Ni Hsin juga memfailkan paten untuk BlackBixon bagi melindungi hak Syarikat terhadap ciptaan itu dan untuk mendapatkan kelebihan daya saing perniagaan F&Bnya dalam menjual produk menggunakan ciptaan tersebut.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
English Language
Bahasa Malaysia
Malaysia Flag
Singapore Flag
Thailand Flag

EN | BM