Urus akaun anda dengan mudah, bayar bil dan dapatkan ganjaran dengan redONE 1App.

redONE Thailand Dilancarkan Secara Rasmi

redONE MEMBAWA BAJET PERKHIDMATAN MUDAH ALIH PASCABAYAR KE THAILAND

Jenama komunikasi mudah alih terbesar di ASEAN kembali kepada Asas untuk berkhidmat kepada rakyat Thai.

Bangkok, 18 Mei 2021 – Red One Network (Thailand) Co., Ltd. (redONE), Operator Rangkaian Maya Mudah Alih (MVNO), telah melancarkan perkhidmatan mudah alihnya secara rasmi di Thailand di bawah jenama “redONE”. Dengan pelancaran ini ia memperkenalkan Pelan Amazing bulanannya, yang menawarkan perkhidmatan pascabayar kos rendah yang bermula dari yang paling murah pada hanya 99 baht sebulan!

Mula ditubuhkan di Malaysia pada 2012, redONE ialah MVNO pertama yang menyediakan pelan bulanan kos rendah selaras dengan falsafahnya “Kembali kepada Asas”, yang bermaksud pelan mudah tanpa caj yang tidak perlu atau yuran tersembunyi. Hasilnya, redONE telah diterima dengan baik dan sejak itu telah berkembang kepada 1.2 juta pelanggan dan merupakan penerima pelbagai anugerah. Pada 2019, jenama yang dilancarkan di Singapura dan redONE mempunyai rancangan untuk berkembang ke negara ASEAN yang lain untuk menjadi penyedia perkhidmatan MVNO terbesar di rantau ini menjelang 2022.

Kini jenama itu memasuki pasaran Thai dinamik, yang telah berkembang secara berterusan kepada 93.3 juta pengguna mudah alih. Encik Surachet Chaipatamanont, Pengarah RedONE Network (Thailand) berkongsi bahawa jenama itu melakukan lebih daripada 1 bilion baht dalam pelaburan jangka panjang. “Pelaburan itu membolehkan kami menyediakan perkhidmatan kami kepada pelanggan Thai di bawah frekuensi rangkaian 2100 MHz dan 2300 MHz, meliputi 97% daripada kawasan perkhidmatan di Thailand dengan isyarat daripada 2G, 3G, 4G, dan kemudian, 5G”, tambahnya.

Ia bukan sahaja harga yang menarik dan liputan isyarat yang akan memacu kejayaan redONE. Model perniagaan mereka adalah kekuatan teras mereka yang menjadikan jenama berbeza, kerana mereka menumpukan pada membangunkan rakan kongsi jualan untuk menjadi usahawan dengan pelbagai faedah kewangan dan pendapatan berulang jangka panjang. “Kami percaya model perniagaan kami, yang telah terbukti berjaya di Malaysia, boleh dieksport ke pasaran serantau lain,” kata Farid Yunus, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan redONE. “Kami akan melancarkan di negara lain sebelum akhir tahun ini, walaupun menghadapi kesukaran yang ditimbulkan oleh pandemik, dengan matlamat akhirnya meliputi seluruh ASEAN” tambahnya.

Mengenai redONE Thailand

Dilancarkan pada Mei 2021, redONE ialah Operator Rangkaian Maya Mudah Alih (MVNO) pertama di Thailand yang menyediakan perkhidmatan mudah alih pascabayar mampu milik dengan pelan yang bermula dari serendah 99 baht. Melalui perkongsiannya dengan pengendali rangkaian mudah alih terkemuka, pelanggan redONE boleh mengharapkan untuk menikmati sambungan internet yang lancar dan panggilan suara tanpa gangguan di seluruh Thailand pada harga yang mesra bajet. Mula ditubuhkan di Malaysia pada 2012, redONE kini beroperasi di Singapura dan Thailand dan mempunyai rancangan bercita-cita tinggi untuk berkembang ke bahagian lain di ASEAN dalam masa terdekat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
English Language
Bahasa Malaysia
Malaysia Flag
Singapore Flag
Thailand Flag

EN | BM