Urus akaun anda dengan mudah, bayar bil dan dapatkan ganjaran dengan redONE 1App.

redONE memperoleh trofi Inisiatif Digital Terbaik di Anugerah Telekom Asia 2022

redONE Network Sdn Bhd, Operator Rangkaian Maya Mudah Alih (MVNO) terulung Malaysia, menerima trofi Inisiatif Digital Terbaik di Anugerah Telekom Asia 2022.

Syarikat itu diiktiraf atas usaha penyambungan digitalnya yang berjaya melalui ciri redAGENT dalam 1App redONE, membantu kedua-dua rakan kongsi dan pengguna berhubung antara satu sama lain. Sistem ini cekap membantu penggunanya mencari rakan kongsi yang sesuai, pada masa yang sesuai dan di tempat yang betul, menggalakkan pertumbuhan positif dalam jualan.

“Kini dengan ciri redAGENT baharu pada 1App kami, kedua-dua bakal pengguna sedia ada dan baharu boleh berhubung dengan rakan kongsi yang paling dekat dengan mereka. Inisiatif syarikat kami memperkasakan rakan kongsi kami untuk meneruskan aktiviti jualan mereka walaupun trafik berjalan kaki menurun di dalam dan sekitar kedai kami semasa pandemik,” kata Ketua Pegawai Eksekutif redONE, Farid Yunus.

redONE mengkreditkan kejayaan pelaksanaan inisiatifnya kepada rangkaian kukuh rakan kongsinya di seluruh Malaysia. Hubungan kukuh ini membolehkan syarikat memperkenalkan pelbagai program yang membantu menyokong rakan kongsi dan penggunanya yang kemudiannya mencari jalan untuk menerima kebiasaan baharu. Dengan mempromosikan penyelesaian digital, syarikat itu bukan sahaja mengekang kesan wabak itu tetapi juga menambah baik sistemnya.

Rakan kongsi boleh menjana dan menghantar kod QR unik mereka kepada pengguna, membolehkan pengguna mendaftar sendiri pelan Pascabayar redONE dari jauh terus dari keselesaan rumah mereka sambil memastikan rakan kongsi terus memperoleh komisen daripada setiap pendaftaran digital.

“Ini memperkasakan rakan kongsi kami untuk mendekati dan menjual kepada pengguna dalam talian, dengan berkesan mewujudkan saluran jualan masuk baharu untuk rakan kongsi kami,” kata Farid.

Kemudahan penggunaan aplikasi redAGENT dan kecekapannya menjadikannya medium yang ideal kerana ia juga memenuhi keperluan penggunanya dalam masa nyata. Aplikasi ini direka bentuk untuk menggabungkan pemesejan segera yang membantu kedua-dua penjual dan pengguna berhubung dengan lebih lancar, menyampaikan komunikasi yang lebih telus dan perkhidmatan yang lebih baik secara keseluruhan untuk kedua-dua pihak.

“Melalui ciri redAGENT, pengguna boleh memilih untuk mendapatkan bantuan segera dan perkhidmatan jualan daripada rakan kongsi kami. Sementara rakan kongsi kami boleh menggunakan Apl Rakan Kongsi kami untuk dimaklumkan tentang permintaan redAGENT baharu dalam masa nyata, dan selepas menerima permintaan itu, rakan kongsi kemudiannya boleh meneruskan untuk menghubungi pelanggan dalam perkhidmatan pemesejan masa nyata redAGENT. redAGENT membolehkan rakan kongsi dan pengguna kami fleksibiliti untuk melengkapkan permintaan dalam talian melalui aplikasi pengguna dan rakan kongsi kami,” tambah Farid.

Ultimately, redONE seeks to further expand the scope of its mobile app services. Memandangkan lebih ramai pengguna terus menggunakan penyelesaian yang ditawarkan oleh syarikat. Aplikasi mudah alih atau web all-in-one yang menyediakan pelbagai perkhidmatan akan membolehkan syarikat itu menjadi medium menyeluruh yang boleh memberikan perkhidmatan yang lebih berkesan kepada penggunanya termasuk lebih banyak produk bukan telco.

“Pada waktu pelancaran, redAGENT terutamanya akan memberi perkhidmatan kepada pengguna yang ingin mendaftar untuk pelan atau mencari maklumat lanjut tentang tawaran kami. Walau bagaimanapun, kami melihat redAGENT sebagai komponen utama kotak alat digital kami yang membolehkan kami menawarkan lain yang berkaitan atas permintaan perkhidmatan kepada pengguna kami, membuka lebih banyak saluran hasil untuk rakan kongsi kami. Dalam era ekonomi gig, jangan terkejut jika SuperApp mesti ada pada peranti anda yang seterusnya adalah daripada redONE,” akhiri Farid.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
English Language
Bahasa Malaysia
Malaysia Flag
Singapore Flag
Thailand Flag

EN | BM