Urus akaun anda dengan mudah, bayar bil dan dapatkan ganjaran dengan redONE 1App.

redONE semakin mendalam ke Sabah

Kuala Lumpur – redONE Network Sdn Bhd (redONE), Pengendali Rangkaian Maya Mudah Alih (MVNO) terbesar di ASEAN, sedang bergerak seiring dengan pertumbuhan yang stabil dalam pemerolehan pelanggan. Syarikat komited untuk terus menyediakan pelanggan sedia ada dan baharu pengalaman rangkaian yang boleh dipercayai dan konsisten bersama perkhidmatan pelanggan yang lebih baik. Pada tahun 2022, redONE berhasrat untuk meningkatkan kesedaran jenamanya sambil meningkatkan mata jualan melalui pengedar pascabayar dan prabayar dalam memenuhi pasaran 3.2 juta pengguna dalam populasi 3.8 juta di tanah di bawah angin.

redONE berharap untuk memperoleh kesedaran jenama yang lebih besar dalam kalangan penduduk Sabah yang telah meningkatkan penggunaan internet mudah alih dengan pesat sejak wabak itu bermula. Selain itu, sebahagian daripada komitmennya untuk menyokong sukan tempatan, redONE telah menjadi penaja utama Kelab Bola Sepak Sabah (SFC), sebuah pasukan yang kini bersaing dalam liga bola sepak profesional bahagian teratas negara, Liga Super Malaysia. Penajaan ini menyediakan platform redONE untuk bekerjasama dengan SFC, pasukan bola sepak terkenal negeri yang digelar The Rhinos yang diasaskan pada tahun 1950. Melancarkan pelan pascabayar SFC50, redONE menawarkan internet tanpa had dan panggilan tanpa had kepada pelanggannya yang juga akan menerima jersi SFC PERCUMA, dengan hanya RM50 sebulan. Sebagai alternatif, pelanggan juga boleh memilih pek permulaan RedONE Prabayar BeyondLite yang menawarkan panggilan tanpa had kepada pengguna Prabayar redONE, kredit percuma RM30 dan tempoh sah 30 hari dengan hanya RM10. Pengguna prabayar juga berhak menerima jersi SFC percuma apabila mereka menambah nilai kredit RM50.

Satu lagi usaha besar di Sabah ialah kerjasama dengan Yunus Property Consultant Sdn Bhd dalam projek “Telecommunication Smart Pole And Future Technology” di bawah inisiatif Hala Tuju Sabah Maju Kerajaan Negeri. Perkongsian ini akan membantu perusahaan kecil dan sederhana tempatan terutamanya dengan menyediakan platform untuk memasarkan produk dan perkhidmatan mereka pada harga yang berpatutan apabila memasarkan tawaran mereka melalui skrin LED. Dengan menyediakan akses internet berkelajuan tinggi dan sambungan data ke skrin LED merentas bandar utama di negeri ini menggunakan kad SIMnya, redONE menjangka dapat memberikan pengalaman yang lancar kepada pengendali sambil menjana pendapatan berulang jangka panjang.

Pada masa yang sama, redONE merancang untuk melipatgandakan bilangan rakan kongsi jualan runcit dan penasihat jualan individu di Sabah pada 2022 bagi mencapai sasaran jualan RM600 juta di seluruh negara bagi tahun tersebut. Selain itu, syarikat itu juga telah secara aktif merekrut lebih ramai kakitangan perkhidmatan pelanggan untuk membantu pengekalan pelanggan di seluruh negara.

Dengan inisiatif untuk meningkatkan liputan 4G oleh penyedia rangkaian utamanya, redONE menjangkakan mempunyai 85% liputan 4G di negeri Sabah menjelang akhir 2022. Dengan mengharapkan untuk menikmati liputan yang lebih baik dan kestabilan rangkaian yang lebih baik sambil mengekalkan komitmen pelan mampu miliknya dari serendah RM8 sebulan, redONE melihat potensi besar di Sabah. “Kami menyedari kekuatan kami di kawasan pinggir bandar di Pantai Timur dan sebahagian besar pangkalan pelanggan kami kini dari Kelantan, Terengganu, dan Pahang di mana liputan rangkaian kami kukuh. Walau bagaimanapun, kita tidak melupakan Malaysia Timur di mana terdapat peningkatan permintaan dan peningkatan kualiti telekomunikasi. Kami menjangkakan peratusan yang besar dalam hasil pelanggan dan pertumbuhan dari Sabah tahun ini daripada pelanggan sedia ada yang ingin menaik taraf kepada pelan tanpa had kami dan pelanggan baharu yang ingin mencuba perkhidmatan mampu milik kami.” kata CEO redONE, Farid Yunus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
English Language
Bahasa Malaysia
Malaysia Flag
Singapore Flag
Thailand Flag

EN | BM