Urus akaun anda dengan mudah, bayar bil dan dapatkan ganjaran dengan redONE 1App.

redPLAN8

Pelan asas untuk gaya hidup asas
RM8/ Sebulan
Panggilan

Panggilan PERCUMA tanpa had di kalangan pengguna Pascabayar redONE

SMS/MMS

RM0.05/ SMS ke redONE
RM0.10/ SMS kepada syarikat telekomunikasi lain
RM0.20/ MMS kepada semua syarikat telekomunikasi

RM8 sebulan

Himpunan Data Berulang Bulanan

Himpunan Data

Terhad*
Tanpa had**

Bayar Setiap Penggunaan

RM0.10/MB

500MB

RM5/sebulan

1GB

RM15/sebulan

RM30/sebulan

2GB

RM35/sebulan

RM40/sebulan

3GB

RM45/sebulan

RM50/sebulan

5GB

RM75/sebulan

RM80/sebulan

Perkhidmatan Nilai-Tambah Tambahan

redMUSIC

-
RM5/sebulan

redSMS

-
RM10/sebulan

redVIDEO

-
RM10/sebulan

merahSOSIAL

-
RM10/sebulan

redSTUDY

-
RM10/sebulan

Alat Tambah Perkhidmatan Nilai Tambah

Ketahui tentang Tambahan kami yang tersedia

Semak Liputan

Dikuasakan oleh Celcom Axiata, pengguna redONE kami dapat menikmati rangkaian rangkaian terluas dan terbaik yang sama di seluruh Malaysia.

Cari Ejen

Lawati salah satu ejen atau rakan kongsi kami yang dilantik di rantau anda.

 1. Apakah rancangan RedPlan8 (RP8) itu?
  RP8 ialah pelan kekal di mana komitmen bulanan boleh digunakan untuk panggilan suara, SMS, MMS dan penggunaan data Pay-Per-Use(PPU) TETAPI BUKAN untuk add-on data bundle.
 2. Siapa yang layak untuk mendaftar untuk pelan ini?
  Semua nombor port-in peribadi, korporat dan MNP baharu tidak termasuk M2M.
 3. Di manakah saya boleh mendaftar untuk pelan RP8?
  Anda boleh mendaftar di mana-mana Pejabat Cawangan redONE & Rakan Kongsi redONE.
 4. Adakah saya akan terikat dengan kontrak jika saya mendaftar untuk pelan RP8?
  Tidak.
 5. Adakah bil pertama saya akan diproratakan atau adakah saya akan dikenakan bayaran langganan selama satu (1) bulan penuh?
  Bil bulan pertama anda diproratakan berdasarkan bilangan hari berkuat kuasa dari tarikh pendaftaran jika anda mendaftar talian dengan kitaran pengebilan kurang daripada sebulan penuh, yang jatuh pada 1 haribulan setiap bulan.
 6. Bolehkah saya berkongsi kredit RM8 dengan talian saya yang lain?
  Ya, komitmen bulanan RM8 boleh digabungkan menjadi satu kumpulan dan dikongsi dengan semua talian tambahan anda.
 7. Adakah panggilan suara tanpa had antara nombor Pascabayar redONE sah untuk panggilan yang dibuat semasa saya dalam perayauan?
  Panggilan suara tanpa had antara nombor Pascabayar redONE adalah sah untuk panggilan domestik di Malaysia sahaja.
 8. Selepas saya mengambil pelan itu, adakah saya dibenarkan melanggan pakej data bulanan?
  Ya. Anda boleh melanggan mana-mana himpunan data berulang eksklusif untuk pelan ini semasa pendaftaran talian atau selepas pendaftaran talian selesai (antara 1 – 10 setiap bulan).
 9. Adakah terdapat sebarang Yuran Pendaftaran atau Deposit yang diperlukan untuk pelan ini?
  Ya, anda perlu membayar RM10 Yuran Pendaftaran untuk mendaftar untuk pelan ini. Walau bagaimanapun, deposit asal (RM25) diketepikan. Jika anda memerlukan had kredit yang lebih tinggi, deposit diperlukan jika tempoh anda dengan redONE kurang daripada 6 bulan. Jika anda warga asing, anda perlu membayar deposit bersamaan dengan had kredit bulanan masing-masing.
 10. Adakah terdapat sebarang bayaran pendahuluan yang diperlukan untuk pelan tersebut?
  Ya, anda perlu membayar yuran komitmen selama 1 bulan. Bayaran pendahuluan yang dibayar akan digunakan untuk mengimbangi bil bulan berikutnya anda daripada redONE.
 11. Saya disenaraihitamkan oleh syarikat telekomunikasi lain. Saya ingin mendaftar ke RP8 dengan nombor redONE baharu. Berapakah Bayaran Pendahuluan yang perlu saya bayar?
  Anda perlu membayar Bayaran Pendahuluan RM25.
 1. Yuran komitmen bulanan RP8 disertakan dengan kredit RM8 yang boleh digunakan untuk membuat panggilan suara domestik, SMS, MMS dan penggunaan data Pay-Per-Use (PPU), tetapi bukan untuk add-on data bundle.
 2. Bayaran Pendahuluan RM25 diperlukan. Bayaran Pendahuluan yang dibayar akan digunakan untuk mengimbangi bil bulan berikutnya anda daripada redONE.
 3. Had kredit untuk penetapan semula RP8 pada awal setiap bulan. Sila pastikan pembayaran segera untuk mengelakkan bil terkumpul yang tinggi.
 4. Yuran komitmen bulanan pelan RP8 adalah pro-rata dalam bil pertama untuk pelanggan yang mendaftar kurang daripada satu (1) kitaran pengebilan bulan penuh, yang jatuh pada 1 haribulan setiap bulan. Cth. pelanggan yang mendaftar pelan RP8 pada 15hb akan mendapat bil pertama terdiri daripada caj pro-rata untuk bulan sebelumnya (RM4) dan caj sebulan penuh untuk bulan berikutnya (RM8).
 5. Panggilan suara tanpa had dalam kalangan pengguna Pascabayar redONE tertakluk pada Dasar Penggunaan Adil kami, yang mungkin dilaksanakan jika anda melebihi 100 jam sebulan. Polisi Penggunaan Adil yang lengkap boleh didapati di sini.
 6. Pelanggan RP8 dibenarkan menambah sebarang berkas data tetapi setelah diaktifkan, kuota data hanya sah sehingga akhir bulan kalendar semasa. Cth. Bundle data 3GB yang dibeli pada 15 Januari akan tamat tempoh pada tengah malam 31 Januari.
 7. Komitmen bulanan RP8 boleh digabungkan menjadi satu kumpulan dan dikongsi di antara semua talian yang didaftarkan di bawah satu akaun Induk. redONE menggabungkan penggunaan daripada semua talian dan bil terus ke akaun Master. Jika akaun Master pernah digantung, semua talian juga akan terjejas.
English Language
Bahasa Malaysia
Malaysia Flag
Singapore Flag
Thailand Flag

EN | BM